19 Ağustos 2017 Cumartesi

kaybetmeye korkanlar klübü



Birçoğumuzun izlediği bir film başlıkta adı geçen film.Filmin adı kaybedenler klübü tabi ben kendimce değiştirdim :)
Yıllar önce bir tanıdığımın tavsiyesi üzerine izleyip umduğumu bulamadığım bir filmdi.Ve yıllar sonra başka bir tanıdığımın bu filme olan düşkünlüğü sebebiyle bazı kısımlarını tekrardan izlediğim ve hayran kaldığım film.
Bahsettiğim malum kısım tabiki de ''bazen'' kısmıdır.


Benim bahsetmek istediğim konu kaybetme korkumuz.Her insanda bulunmayabilir.
Bulunmayan insanlar ise belki de bu korkuya sebep olacak şeyle tanışmamıştır.Herkes kaybetme korkusunu aynı şekilde göstermez


İlk olarak kaybetme korkusunu alenen gösteren grup.
Korktuğu şeyi saklamaz,insanlara zayıf noktalarını göstermekten çekinmezler.Sahip olduğu ve kaybetmek istemediği varlığı korumaktan korkmaz.Sakınarak davranır.Bu kişilerde olan bu korkuyu da bu korkunun sebebini de rahatlıkla görebilirsiniz.Göremeseniz bile sorduğunuzda bu korkusunun nedenini anlatmaktan çekinmezler.Cam gibidirler içindekini gösterirler


İkinci grup ise kaybetme korkusuna sahip oldukları halde bunun tam tersini düşündürecek şekilde davrananlar.
Bu kişiler çoğunlukla bunu bir savunma mekanızması olarak yaparlar ve bilinçli olmak zorunda değildir bu.
Bu korkularının boyutu çok farklılık gösterebilir.Kaybetmekten korktukları varlığa hassas davranmak yerine zarar verici davranabilirler.
Çok sevdikleri bir eşyayı kırıp parçalamaktan çekinmezler.Eğer bir insan ise bu varlık kırıcı üzücü davranmak bu kişilerin tavrıdır.
Çok sevdiği bir kitaplığı olan ve sinirlendiğinde bunu parçalayan birini tanımıştım.
Bu gruptaki kişilerin kaybetme korkusunu da bu korkuya sebep olan şeyi de görmek pek mümkün değildir.Sebebi sorulduğunda ise cevap alabilme ihtimali azdır.
Çünkü bunu göstermek zayıf noktalarını düşmanlarına göstermek demektir.Bu korkuya sahip olmanın acizce olabileceğini güçsüz görüneceğini düşünenler bile mevcuttur.
Çünkü güçlü olmak korkusuz olmak demektir bu insanlara göre.


Son olarak ise yine bu korkuya sahip olduğu her halinden belli olan ama gizleyebildiğini sanan insanlardır.
Onlara  göre de bu korku saklanmalıdır çünkü göstermek belli etmek düşmanlara davetiye çıkarmaktır.Ama kırıcı ve kaba davranamazlar.Aksine ilk gruptakiler gibi narin ve hassas davranırlar.Sebebi ise açık ve net olmalarından değil duygusallıklarından gelir.Sevdiği ve kaybetmek istemediği şeye kaba davranamazlar isteseler de.Olur da davrandılar diyelim büyük pişmanlık yaşarlar.Ve bu pişmanlık o varlığa daha da hassas davranmasıyla sonuçlanır.

Birşeyleri kaybetmekten korkmak ise bir eksiklik acizlik değil tam aksine insan olmanın bir göstergesidir.Herhangi bir şeye değer vermek ona sahip olma isteği ve koruma isteğinin neresi kötü olabilir ki?Tabiki tüm bunlar güzel ama kendimizi o şeye bağımlı hale getirmek onun kölesi olmak ve kendi benliğimizden tavizler vermek kendimize yapacağımız büyük bir kötülüktür.Herşeyde olduğu gibi bunda da denge kurmak zor ama en iyisi...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder