5 Eylül 2017 Salı

Düzen Sorunsalı


Düzen düzensizlikten doğar demiş bir zaman bir düşünür.
Hayatında herşeyi çok düzenli,çok planlı ve herşeyi zamanında yapan insanlar elbette vardır.Bir robot misali hergün aynı saatte kalkan aynı saatte yatan yemeğini aynı saatte yiyen aynı yerlere giden benim için monoton ama başkaları için planlı ve düzenli hayatları olan insanlar.

Aslında hepimiz düzen isteriz.İstediğimiz düzen illa ki somut olmak zorunda değil elbette.
Hayatımızdaki olaylar yolunda gitsin isteriz,mutlu olmak ve bunun aynı şekilde sürmesini isteriz.Hiç sorun yaşamamak isteriz.
Sorunsuz ve mutlu bir stabillik...
İlişkilerimiz yolunda gitsin,bizi üzen şeyler ortadan kaybolsun...

Birçok zaman da istediğimiz bu düzeni sağlamak için neler yapmamız veya yapmamamız gerektiğini de biliriz.Peki nedir bunlar?

Öncelikle kararlılık..
Kararlı olmak hadi yapalım demek değildir.Birşeyi gerçekten istiyor muyum veya ne kadar istiyorum sorularına kesin ve net cevaplar alabilmek ve sonrasında harekete geçmektir.Ani bir karar alıp sonrasında pişman olmak kararlılık değildir.Bir konu hakkında iyi düşünülmüş ve artıları eksileri görülmüş ve bunun sonucunda harekete geçilmişse kararlı olmuşuzdur.
İçinde bulunulan durumlarda her zaman gerçekten ne istediğimizi bilemiyoruz.Duygusal bir zamanımızda verdiğimiz karar gerçekten ne istediğimiz yansıtmayabilir.


Diğer bir konu ise cesaret...
Herşeyi enine boyuna düşündük ve yapmamız gerekeni biliyoruz ama harekete geçemiyoruz bazen değil mi?Bu durumda sorarlar neden diye?Verdiğimiz cevap muhtemelen'' bilmiyorum'' olur.İçimizde birşey bir güç tutar bizi yapamayız yapılması gerekeni.İste o tutan şey korkaklık.
Korktuğumuz şeyler herşey olabilir.Üzülmekten korkarız,başarısız olmaktan korkarız,insanların bizi aşağılamasından korkarız,göz önünde olmaktan korkarız,bize gülerler diye korkarız.Beklentilerimize karşılık bulamamaktan korkarız,güvenimizin ve özgüvenimizin kırılmasndan korkarız...
Tüm bunlar bir atak yapmamıza engel olan şey.


Düzensizlik de bir düzendir ve insanlar alıştıkları düzenin bozulmasından rahatsız olurlar.Düzensizlikten ne kadar kurtulmak isteseler de alışılan durumdan vazgeçmek her zaman kolay olmuyor.Ama bize neyin yarar neyin zarar verdiğini gördüğümüzde hangisini seçmemiz gerektiğini anlarız.Düzen istiyorsak kararlı ve cesur olduğumuzda o düzeni sağlamanın çok da zor olmadığını göreceksiniz:)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder