26 Ağustos 2017 Cumartesi

iyi de ben haklıydım?


birçoğumuzun karşılaştığı bir insan türüne değinmek istiyorum:
haksızken bir şekilde haklı çıkabilenler...
bazılarımızın kanayan yarasıdır eminim.şahsen benim için bu konu tam olarak da söylediğim gibi.
peki bu insanlar bunu nasıl ve ne yollarla başarıyorlar?
başarı diyorum çünkü bende dahil bir kısmımızın uğraşsa da yapamadığı bişey bu.
bu tip insanlar kavgalarda tartışmalarda haksız olduğunun farkındadır ve konuyu asıl meseleden saptırmak için birçok şey yaparlar.


1)çok ve gereksiz ayrıntılara takılarak konuşurlar.
maddede belirttiğim gibi gerekli olmayan yani en azından o an gerekli olmayan konularda önemi olmayan meselelerde o kadar çok konuşurlar ki.
tartışma konusu aslından sapar ve bir bakmışsınız sizin tartışma konunuz çook değişmiş.
''bende sana bunu demiştim '' dersiniz ve ''hayır sen bunu bunu da demiştin,üstü kapalı anlatarak olayı basitleştiriyorsun,neden bunu kısaca söyledin kendi yaptığını görmüyorsun,senin suçlu olduğun konularda hep böyle meseleyi basitleştiriyorsun vs vs vs...'' böyle uzayıp giden cümleler ve sizin ''ben meseleyi basitleştirmek için öyle demedim diye kendinizi açıklama çabanız...

2)her söylediğinize karşıt bir laf bulurlar.
bunun örneğini kendi yaşadığım bir olayı anlatarak açıklayacağım ve kısa keseceğim:)

ben:sen bana laf sokup duruyorsun ve ben bu durumdan dolayı konuşmak istedim.mesele bu yüzden uzadı.
x:ne yani?senin derdin ben laf soktum da sen sokamadın bu mu yani???

 ne alaka yani benim söylediğim cümleden bu anlam çıkarıldı arkadaşlar:)

3)sen böyle yapmasaydın ben şunu şunu yapacaktım.
bu cümleye hiiiçç inanmam.
sen beni kendi halime bıraksaydın ben aten senden özür dileyecektim,sen o anda sussaydın ben zaten sinirlenmezdim,sen o an alttan alsaydın ben pişman olup kendimi affettirecektim,sen sabretseydin anlayışlı olsaydın duymak istediğin görmek istediğin şeyleri ben zaten yapacaktım vs vs vs...
hiç birine inanmıyorum.bu resmen nedir biliyor musunuz?sen şimdi bana ters yaptın ama bu yaptığına normalde pişman olmazsın ama ben sana böyle diyeyim ki sen pişman ol gel benden bi de özür dile.
o ben zaten yapacaktım daki yapılacaklar aslında yapılmayacktı biz bunu biliyoruz ve inanmıyoruz arkadaşlar.

4)ama sende bunu yaptın!
son olarak da ama sende bunu yaptıncılar var.sen dersin ki bak sen burda böyle bi kelime kullandın kırıldım kızdım vs.karşıdakinin tepkisi tabi ki de''ama sende bana bunu dedin ama sende şunu yaptın.''
evet bende onları demiş olabilirim ama benim dediğimi duyan yok veya açıklayan yok.''haklısın özür dilerim.''diyen hiiç yok.bu tepkiyi gösterenler bir şkilde her durumda da üste çıkmayı başarıyorlar.

benim en çok üzüldüğüm madde ise 3. maddedir.orda insanların duygularıyla hayalleriyle oynarsınız.aslında o insanlar bilir,siz aslında öyle yapmayacaktınız ama yine de kendilerini kötü hissederler,pişman olurlar ve yine umut ederler.''bir dahakine böyle yapmayayım ''der.en üzücü olan ise o tekrar umut etme olayı tabi ki.keşke bunların hiçbiri olmasa ama var malesef ve bu insanların bu oyunlarına taktiklerine gelmeyin:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder